Content page
Engagerad hyresgäst hjälper sina grannar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Engagerad hyresgäst hjälper sina grannar

Datum: 2017-06-26 09:00
Text:

​Sukran Sarkli har bott på Briljantgatan i Tynnered i 20 år. Hon har engagerat sig i utvecklingen av sitt bostadsområde sedan barnen var små. Nu hjälper hon alla grannar med det praktiska kring den renovering som sker i området. 

I april anställdes Sukran Sarkli som ombyggnadskoordinator hos Stena Fastigheter Göteborg. Uppdraget innebär att hjälpa till med information och samordning i den renovering som pågår i bostadsområdet. 

- Jag finns på plats i området hela dagen och hjälper hyresgästerna med nya nycklar, sätter upp namnen på postboxarna, svarar på frågor och förklarar vad som händer i huset under renoveringen, säger Sukran Sarkli. 

Renoveringen på Briljant- och Smaragdgatan startade i mars 2017 efter två års dialog med de boende i området och den lokala hyresgästföreningen. Lägenheterna renoveras på en grundnivå med möjlighet att göra olika tillval, vilket framkom som önskemål i dialogen. 

- Hyresgästerna är väldigt positiva till att få vara med från början och kunna tycka till och påverka hur det blir, säger hon. 

Sukran Sarkli berättar att det kan vara svårt som hyresgäst att helt föreställa sig hur renoveringen faktiskt kommer att gå till och hur det påverkar i vardagen. Och där är hennes uppgift väldigt viktig – att hela tiden ta hand om hyresgästerna så att det går så smidigt som möjligt. Sukran talar assyriska, turkiska, kurdiska, engelska och svenska flytande samt förstår arabiska och armeniska, vilket är värdefullt i ett bostadsområde där det talas många olika språk. 

- Det händer mycket på en gång och hyresgästerna tycker att det är bra att jag finns här så att de kan komma och prata med mig eller ringa och fråga, säger hon. 

I samband med renoveringen genomför Stena Fastigheter ett flertal olika trygghetsåtgärder, som att sätta in säkerhetsdörrar, postboxar och elektroniskt passersystem. Utebelysningen på gårdarna och gångstråken kommer också att utökas och förbättras. Dessutom genomförs ett flertal olika projekt tillsammans med andra aktörer och hyresgästerna för att tillsammans arbeta för en ökad trygghet i området. 

- Många är väldigt glada att få nya säkerhetsdörrar och säkrare lås till entréerna och barn- och cykelrummen, säger Sukran Sarkli, och tillägger; Jag älskar mitt bostadsområde och kommer aldrig att flytta härifrån.


MER stenafastigheter.se

Comments are closed