Content page
Plats för Göteborg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Plats för Göteborg

Datum: 2017-05-23 14:00
Text:

Plats för Göteborg är ett initiativ i syfte att utveckla området mellan Nya Ullevi och Svenska Mässan. Planen tar ett helhetsgrepp kring såväl arenafrågan, bostäder, företag och platser för idrott och evenemang och skapar ett område där hela livet får plats. Från de yngsta till de äldsta, från jobb till lek. Ett initiativ där Göteborg kan ta plats, både i Sverige och internationellt och bli en hållbar stad som är öppen för världen.

Stena Fastigheter Göteborg är en av flera aktörer i detta stadsutvecklingsprojekt som innehåller ett nytt Scandinavium, nytt Valhallabad, 5 000 bostäder, 5000 arbetsplatser och tre nya multisportshallar för breddidrotten samt en ny Lisebergshall.

- Det känns väldigt positivt att vi går samman för att skapa en plats för göteborgarna, ett område som genomsyras av aktiviteter dygnet om, året om. Genom att ta ett helhetsgrepp kan vi utveckla evenemangsområdet till att innehålla både bostäder, arbetsplatser och arenor för Göteborgare och besökare på ett hållbart sätt. Vi är väldigt glada och stolta över att få vara en del av denna stadsutveckling, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

​Läs mer om Plats för Göteborg och se filmen: www.platsforgoteborg.se​


Plats för Göteborg är ett konsortium med Balder, Castellum, HSB, Platzer, Riksbyggen, Skanska, Stena Fastigheter Göteborg, Wallenstam samt arkitekterna Semrén Månsson, White, Wingårdhs och Sweco.​ 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed