Content page
Victoriahus trädgård fick forskarbesök från Japan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Victoriahus trädgård fick forskarbesök från Japan

Datum: 2017-04-19 15:45
Text:

​I centrala Malmö ligger Victoriahus, Stena Fastigheter Malmös livsstilsboende för hyresgäster över 55 år. Strax före påsk fick boendet besök av två japanska forskare och två svenska forskare från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

- På Alnarp bedriver vi sedan flera år tillbaka olika typer av forskning i en rehabträdgård. Syftet är att förstå hur vistelse och arbete i trädgård och växthus påverkar vår hälsa. Utbytet med forskare i andra länder är en viktig del av forskningen, säger Anna Bengtsson forskar i miljöpsykologi med fokus på utemiljöer på SLU i Alnarp.

De besökande forskarna Mayuko Ishii och Chikako Haruki är i Sverige för att studera hur utemiljöer används i olika typer av äldreboenden. Under deras två veckor långa besök reser de runt i Malmö och Skåne för att se närmare på hur vi tar tillvara den resurs som gröna miljöer utgör för människans välmående.

- Det är roligt att få visa upp vårt arbete och att Victoriahus uppmärksammas ända från Japan. Vi har lagt mycket kraft på vår trädgård på Victoriahus och utvecklar den hela tiden. Till sommaren kommer vi att ha en bikupa på gården och hyresgästerna kommer att kunna smaka på sin egen honung, säger Christina Skau-Jacobsen, Förvaltare.
 
Mayuko Ishii och Chikako Haruki visades runt av förvaltare Christina Skau-Jacobsen och fick även träffa och intervjua Ulla Walles, en av hyresgästerna på Victoriahus

MER stenafastigheter.se

Comments are closed