Content page
Överflödiga kontor blev eftertraktade lägenheter i Haag | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Överflödiga kontor blev eftertraktade lägenheter i Haag

Datum: 2017-03-31 14:00
Text:

I Nederländerna finns ett överskott på kontorsfastigheter, samtidigt som det råder stor brist på bostäder. Det har lett till att Stena Fastigheter nu byggt om en av sina kontorsfastigheter i Haag till lägenheter med lyckat resultat. Merparten av hyresgästerna flyttar in under mars.

I Sverige är Stena Fastigheter en av landets största privata fastighetsägare med 24 300 lägenheter och 3 500 lokaler. Utomlands äger Stena Fastigheter i första hand kontorsfastigheter via sitt utlandsbolag Stena Realty. Nu har en av dessa omvandlats till bostadsfastighet med 19 lägenheter i centrala Haag, nära välrenommerade bostadsområdet Statenkwartier.

– Kvaliteten blir mycket hög och vi kommer själva att ta hand om förvaltningen. Genom smart design har vi dessutom kunnat sänka energiförbrukningen så att den klassas som en grön byggnad, berättar Jaap Muileboom, ansvarig för projektet hos Stena Realty. 

De nya lägenheterna ligger på 70-100 kvadratmeter och 2-3 rum och är i princip fullt uthyrda. Nu undersöker Stena Realty möjligheterna att konvertera fler kontorsfastigheter till bostäder. 

– Just nu tittar vi på att bygga om en kontorsfastighet på 6 000 kvadratmeter och har eventuellt planer på fler i framtiden, säger Ronald Visscher, vd, Stena Realty.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed