Content page
Här röstar invånarna fram spännande ny konst | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Här röstar invånarna fram spännande ny konst

Datum: 2017-03-24 10:00
Text:

Vill du se hur konst och demokrati kan förändra ett område? Välkommen till Fisksätra!
Ett mönstersamhälle för demokrati och offentlig konst tar form när Fisksätraborna snart röstar fram vilka offentliga konstnärliga gestaltningar som de vill se på fyra olika platser i området – en bro, en tunnel, en fontän och eventuellt en fasad.

Filmregion Stockholm-Mälardalen/Smart Kreativ Stad, Konsten att skapa stad/Nacka kommun och Stena Fastigheter har bjudit in yrkesverksamma konstnärer samt kreatörer från filmbranschen för att i nära dialog med de boende i Fisksätra skapa konstnärliga gestaltningar. För varje plats presenteras två olika skissförslag som ställs ut på Fisksätra bibliotek mellan den 28 mars och 10 april 2017. Kommunen skickar ut röstkort till samtliga invånare i Fisksätra och de förslag som får flest röster kommer att uppföras. Kreatörerna för dialog med människor på platsen under arbetet för att inkludera och anpassa efter lokala behov och önskemål.
– Det finns en unik stolthet och en stor gemenskap bland invånarna i Fisksätra. Att förgylla dessa platser med modern konst och låta medborgarna bestämma gestaltningarna känns som en självklar förlängning av den dialog vi löpande har med våra hyresgäster och civilsamhället i Fisksätra, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Läs mer här.

Bilden visar Cecilia Ömalms ljusverk ”Hello som har inspirerats av den vänlighet och nyfikenhet hon mött hos Fisksätras invånare. I hennes förslag ritas rummen som vetter mot fasaden upp i ett alfabet av ljustrådar som kan hälsa på olika språk, ge komplimanger och uppmuntrande ord.

Fontänen på Fisksätra torg ska rustas upp och få en ny klädnad. Den mindre bilden visar Annika Oskarssons och Thomas Nordströms förslag till platsen, ”Aqua vegetation”, hämtar sin inspiration från Fisksätras närhet till natur, skog och vatten.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed