Content page
Säljer attraktiva byggrätter för 444 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Säljer attraktiva byggrätter för 444 miljoner

Bonava och Vasakronan säljer genom det samägda bolaget Stora Ursvik KB, byggrätter i Sundbyberg till Ikano Bostad AB, Lindbäcks Boende AB och Hökerum Bygg AB. Det totala försäljningspriset uppgår till 444 MSEK, varav Bonavas andel av försäljningen uppgår till 222 MSEK.

Försäljningen omfattar byggrätter för bostäder i västra Ursvik i Sundbyberg utanför Stockholm.

– Försäljningen är en del i vår strategi att förädla portföljen och samtidigt kan vi öka både utvecklingstakten och bredden på kunderbjudandet i Ursvik genom att vara fler utvecklare, säger Joachim Hallengren, VD och koncernchef för Bonava.

Affären kommer att ha en positiv resultatpåverkan och resultatavräknas för Bonava (som har sitt ursprung i NCC) Sverige när detaljplanen vinner laga kraft, preliminärt under fjärde kvartalet 2017.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed