Content page
Nya HENT får bygga Axis nya kontor om 42.000 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nya HENT får bygga Axis nya kontor om 42.000 kvm

HENT ingår i Ratos bolagsportfölj. HENT har fått i uppdrag att uppföra Axis Communications nya huvudkontor i Lund.

Den nya byggnaden ska innehålla 42.000 kvm lokaler. Fastighetsvärlden har tidigare berättat att Axis avser att långsiktigt äga den nya byggnaden (läs mer i länkarna nedan).

Avtalet är en totalentreprenad avseende genomförandet av en ny kontorsbyggnad. Projektet ligger i anslutning till forskningsområdet Ideon i Lund, och intill Axis nuvarande huvudkontor. Arbetet inleds under hösten 2016 och beräknas vara klart under våren 2019. Det nya kontoret kommer att innehålla arbetsplatser för ca 1.300 anställda, konferensutrymmen, restaurang och café på entréplan samt ett nytt besökscentrum för demonstrationer av Axis erbjudanden. De nya lokalerna skall effektivisera och modernisera arbetet för Axis genom att bland annat öka samlokalisering av de olika avdelningarna.

– Sedan start har Axis varit ett företag med hjärtat i Lund. Nu stärker vi vår förankring i denna tillväxtregion och den nya byggnaden kommer att bli ett nytt inslag i Lunds stadsbild. Med närhet till universitet och högskola har vi fokus på fortsatt utveckling och utveckling i Lund, säger Ray Mauritsson, VD vid Axis Communications.

– HENT har de senare åren byggt flera större kontorsprojekt och denna kunskap önskar vi att nyttja för att skapa ett nytt och spännande projekt tillsammans med Axis. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot samarbetet i den kommande processen, säger Markus Bley, Avdelningschef Stockholm, HENT Sverige AB.

HENT AS har via dotterbolaget HENT Sverige AB geografiskt utökat sin verksamhet till att nu också omfatta den svenska marknaden.

HENT etablerade sig i Sverige under sista kvartalet 2015 och ingår i investeringsbolaget Ratos bolagsportfölj.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed