Content page
Fondex-gruppen köper Valsta Centrum | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fondex-gruppen köper Valsta Centrum

SigtunaHem och Rikshem säljer Valsta Centrum till Fondexgruppen som ägs av syskonen Åkerlund.

De senaste åren har SigtunaHem inte bara färdigställt totalt 210 lägenheter i sex nya hus vid det nya torget i Valsta, utan också i samarbete med Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB genomfört ett omfattande renoverings- och utvecklingsarbete av centrumfastigheten, Valsta Centrum. Den renovering och uppfräschning av centrum och torgmiljön som flera aktörer – Sigtuna kommun samt SigtunaHem och Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB – har bidragit till är en del av startskottet för Nya Valsta.

SigtunaHems vd Göran Langer konstaterar att Fondex-gruppen, som förvärvar fastigheten genom bolag inom koncernen där bolag som Fondex, Tulia, GreenPark, Järnlodet samt Sörmlandsporten ingår, är synnerligen väl lämpad att ta över stafettpinnen som långsiktig ägare och förvaltare av centrumfastigheten.

Fondex-gruppen äger bland annat Tullinge centrum sedan tidigare.

– Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger Göran Langer.

Fastigheten Valsta Centrum byggdes 1972. Mellan 2014–2016 har SigtunaHem i samarbete med Rikshem genom Nya Valsta Centrum AB renoverat och utvecklat fastigheten. Tekniska installationer som bland annat styr- och reglerteknik, el, värme, ventilation, sprinklers och brandlarm är nya. Allmänna ytor har fått nya ytskikt i ljusa färger, nya entréer och ny port till källarplanet med 60 garageplatser har installerats. Fasaden har fått ett ansiktslyft med nya glaspartier, takfoten har öppnats upp och försetts med träpanel för att göra närområdet ljust och trevligt för besökare.

SigtunaHems styrelse beslutade på sitt senaste möte i politisk enighet om affären mellan SigtunaHem, Rikshem och Fondex-gruppen, och den genomförs under villkor att den godkänns av kommunfullmäktige i Sigtuna. Ärendet väntas behandlas vid sammanträde som äger rum i september 2016.

Real Value Management har agerat som rådgivare åt säljaren i affärsuppgörelsen mellan SigtunaHem, Rikshem och Fondex-gruppen.

Fastighetsvärlden Idag 2016-07-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed