Content page
Spurtade in affärer för 630 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Spurtade in affärer för 630 mkr

Förvärvar nu i Gävle och Östersund. Under den senaste månaden har NP3 genom sju separata affärer förvärvat fastigheter för omkring 630 mkr.

De senaste förvärven är en fullt uthyrd fastighet i Ersbo logistikpark i Gävle för 59,4 mkr samt en likaså fullt uthyrd fastighet i Lillänge handelsområde i Östersund för 136,5 mkr.
Hyresvärdet i fastigheterna uppgår till 4,5 mkr respektive 9,8 mkr med långa hyresavtal på i snitt 7-8 år.

I Gävle förvärvas fastigheten från Ersand Förvaltning AB och det är E-handelsbolaget Partykungen som hyr hela fastigheten på ett sjuårigt hyresavtal.

– Vi har haft svårt att hitta bra förvärv i Gävle under senaste tiden. Att då kunna presentera en nybyggd fastighet i ett starkt logistiskt nav med en spännande hyresgäst som förvärv är positivt för vårt affärsområde Gävle och hela NP3, säger bolagets VD Anders Nelvig.

I Östersund förvärvas fastigheten, Ångvälten 7, från Coop Nord. Fastigheten har 7800 kvm uthyrningsbar area och det är också Coop Nord som är största hyresgäst med 74 procent av hyresvärdet. Kappahl står för 16 procent och Dressman står för 5 procent. I samband med tillträdet skriver Coop ett nytt tioårigt hyresavtal.

NP3 äger sedan tidigare den angränsande fastigheten Ångvälten 5 om drygt 12 000 kvadratmeter med bland annat Elgiganten, Rusta och Apoteket som hyresgäster.
Fastighetsvärlden Idag 2016-07-01

MER stenafastigheter.se

Comments are closed