Content page
Matias Lindberg ny VD vid Concent | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Matias Lindberg ny VD vid Concent

Concent  har anställt Matias Lindberg som ny VD. Han kommer närmast från HSB Projektpartner. Lindberg ersätter Runar Söderholm som varit VD i 18 månader.

Matias Lindberg tillträder tjänsten som VD, med operativt ansvar för verksamheten, den 1 september 2016. Han kommer närmast från rollen som VD för HSB Projektpartner, som är ett affärsbolag för HSB:s bostadsproduktion. Bolagets kärnaffär är bostadsutveckling över hela landet inklusive huvudansvar för HSB:s bosparande.

– Matias Lindbergs mycket solida kompetens när det gäller bostadsproduktion, i kombination med hans erfarenhet och ett omfattande kontaktnät i fastighetsbranschen, gör honom till precis den ledare Concent behöver i sin fortsatta expansion, säger Tommy Marklund, styrelseordförande i Concent.

Concent har som mål att uppföra cirka 3.000 nya bostäder i egen regi de närmaste åren.

Innan HSB kom Matias från en roll som vd för Akademiska Hus Norr AB där han också var ledamot av koncernledningen och ansvarig för koncernens utveckling av förvaltningsfrågor. Tidigare har Matias varit VD för Telgebostäder, Vallonbygden i Finspång samt Årehus, där alla är kommunala bostads- och/eller fastighetsbolag.

– Det finns ett stort behov för nya bostäder i våra tillväxtregioner. Concent har stora ambitioner som tillsammans med stark entreprenörsanda och kompetenta medarbetare borgar för att vi ska kunna fortsätta växa med god lönsamhet, vilket gör uppdraget extra spännande, säger Matias Lindberg.

Matias Lindberg efterträder Runar Söderholm som har varit VD på bolaget sedan årsskiftet 2014/2015.

– Runar har gjort ett utomordentligt arbete med att notera Concent på NGM-börsens MTF-lista under 2015 vilket gett oss ytterligare trovärdighet mot banker, kommuner och andra samarbetspartners samt sett till att bolaget nått den position som bolaget har idag, säger Tommy Marklund.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-21

MER stenafastigheter.se

Comments are closed