Content page
Ministerbesök hos Stena Fastigheter i Fisksätra | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ministerbesök hos Stena Fastigheter i Fisksätra

Datum: 2016-06-16 20:00
Text:
 
Under onsdagen besökte justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Stena Fastigheter i Fisksätra. Syftet med besöket var att ta del av hur man arbetar kring boende, integration och samverkan över religionsgränserna i Fisksätra.
 
I Fisksätra pågår en rad olika integrationsprojekt sedan många år tillbaka, där Stena Fastigheter spelar en viktig roll med sina 2 500 hyresrätter i området . Ett av dessa som ministern passade på att besöka var Källan – Fisksätra Råd och Stödcenter. Verksamheten hjälper personer att orientera sig i det svenska samhället och erbjuder samtalsstöd och praktisk hjälp i kontakter med myndigheter och organisationer.
 
– Vi är glada över att ha ministern här på besök och känner oss stolta över att kunna visa upp den väl fungerande verksamhet som bedrivs här, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter. Hon var en av dem som visade runt under besöket och berättade om det integrationsarbete som görs i området och hur Stena Fastigheters arbetar med Relationsförvaltning för att skapa trygga, stabila och trivsamma boendemiljöer.
 
På programmet stod också ett besök hos verksamheten Guds hus, som är ett långtgående samarbete mellan tre olika trossamfund – muslimer, katoliker och protestanter. Nu planeras även för ett fysiskt Guds hus, där tanken är att bygga en ny moské och knyta ihop den med den befintliga kyrkobyggnaden via en gemensam mittbyggnad.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed