Content page
LKAB gör stor fastighetsaffär i Kiruna | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

LKAB gör stor fastighetsaffär i Kiruna

Betalar 25 procent över marknadsvärdet. Telerit, ägt av Magnus Bäcktorp och Tomas Turovaara har sålt sitt fastighetsbestånd om tio fastigheter i centrala Kiruna till LKAB.

Affären sker som ett led i samhällsomvandlingen i Kiruna och Telerit har ägt flera ”nyckelfastigheter” i centrum, fastigheter som innehåller såväl en hel del butiker som bostäder. Förhandlingar har förts under två år och resulterat i att Telerit nu säljer för bedömt marknadsvärde plus 25 procent.

De ersättningsmodeller som LKAB tagit fram ger fastighetsägarna ett val mellan att LKAB beställer och uppför ersättningsfastigheter, alternativt en ekonomisk ersättning i form av pengar. Valet föll på pengar och LKAB tar över fastigheterna vid årsskiftet.
Fastighetsvärlden Idag 2016-06-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed