Content page
Skanska hyr ut 3.300 kvm i Seaside i Sjöstaden | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska hyr ut 3.300 kvm i Seaside i Sjöstaden

Internetstiftelsen IIS hyr kontor samt mötesplats. Genom att hyra ut 3.300 kvm till Internetstiftelsen i Sverige (IIS) i sitt projekt Stockholm Seaside vid Hammarby Kaj har Skanska Fastigheter nu hyrt ut 75 procent av projektets lokaler.

IIS kommer i mars 2017 flytta in i dels 2.400 kvm kontor samt ytterligare 900 kvm i de två nedre våningarna i Seaside där man vill skapa en mötesplats för personer och företag som bidrar till utvecklingen av internet i Sverige.

– Det känns fantastiskt att välkomna IIS till Stockholm Seaside. De har ett härligt engagemang som har smittat av sig på mig och resten av teamet som samarbetat med dem kring utformningen av lokalerna, säger Fredrik Lantz på Skanska.

IIS flyttar från lokaler på Ringvägen 100, en fastighet som ägs av Skandia.

Seaside samt intilliggande Stockholm 03 omfattar totalt cirka 21.000 kvm som kommer att stå klara i början av 2017. De ingår i det Skanska döpt till Stockholm New Creative Business Spaces som ska innehålla sju hus med totalt cirka 100.000 kvm.

Fortfarande finns bland annat toppvåningen om 840 kvm i Seaside kvar att hyra. Till den hör tre terrasser på sammanlagt 230 kvm med utsikt över Sjöstaden och Södermalm.

– Vi märker en enormt stor efterfrågan på kontorslokaler i Sthlm New. Man har upptäckt fördelarna med Hammarby Sjöstad. Det är nära till service, restauranger och kommunikationerna är goda. Nu när både Seaside och Sthlm 03 börjar bli fullt uthyrda så ser vi fram emot kommande etapper, totalt planerar vi för ytterligare fem kontorshus. Bland annat Sthlm 01, skrapan, säger Caroline Arehult VD Skanska Fastigheter Stockholm.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-14

MER stenafastigheter.se

Comments are closed