Content page
Tobin utökar i Stadshagen för 283 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tobin utökar i Stadshagen för 283 miljoner

Ett konsortium säljer på Kungsholmen. Tobin Properties förvärvar tomträtterna till Gladan 6 och Gladan 7 i Stadshagen på västra Kungsholmen i Stockholm. Förvärven genomförs tillsammans med Fridhem Fastighetsutveckling Stockholm AB.

Säljer gör ett konsortium som leds av Landera och Konland (ett intressebolag till Fastator). JLL har varit rådgivare till säljaren.

Fastigheterna har tillsammans uthyrbara areor om cirka 7.500 kvm och är fullt uthyrda till skola och kontor. Köpeskillingen uppgår till 283 miljoner kronor. Tobin äger sedan tidigare fastigheten Gladan 5 som bolaget förvärvade 2015.

– Västra Kungsholmen och Stadshagen är en expansiv del av Stockholm som snabbt utvecklats mot att bli allt mer levande innerstadskvarter. Vi känner till området väl, inte minst genom Gladan 5  och vårt pågående projekt Etaget. Genom dessa förvärv skapar vi förutsättningar för att fortsätta utveckla västra Kungsholmen under kommande år, säger Erik Karlin, VD på Tobin Properties.

Med de senaste förvärven på västra Kungsholmen respektive i Täby uppgår det sammanlagda bedömda utvecklade värdet vid färdigställandet i Tobin Properties projektportfölj till cirka 9 400 MSEK. Bedömningen av det utvecklade värdet inkluderar 100 % av delägda projekt samt exkluderar projektet Vintergatan i Sundbyberg som färdigställts och inflyttats under andra kvartalet 2016.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed