Content page
Bättre rörlighet temat i Almedalen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bättre rörlighet temat i Almedalen

Bättre rörlighet på bostadsmarknaden ger fler människor en bostad. Det är temat på Fastighetsägarnas satsning under årets Almedalsvecka. Med ett seminarium om rörlighet och gratis ”bostadsyoga för bättre rörlighet” sätts fokus på att det nu krävs reformer som får fart på den stela bostadsmarknaden.

Arbetet med årets Almedalssatsning är i full gång. I år kommer Fastighetsägarna att ha en plats på Rigagränd 5 dit besökare är välkomna. Där kan man lära sig mer om organisationen och träffa experter och tjänstemän som dagligen arbetar med bland annat hyressättningsfrågan, moms på bostäder och energi- och miljöfrågor.

– Almedalen är en av de viktigaste arenorna för att delta i diskussioner och påverka politiker, där vill vi gärna medverka, säger Reinhold Lennebo, vd på Fastighetsägarna Sverige.

En av aktiviteterna är det seminarium som att äger rum tisdagen den 5 juli.

– Vi har låtit WSP undersöka rörligheten på bostadsmarknaden. I rapporten presenteras en analys av hur en ökning av rörligheten i det befintliga bostadsbeståndet skulle bidra till att beståndet utnyttjas mer effektivt och att fler skulle få tillgång till en bostad, berättar Reinhold Lennebo.

Dessutom kommer intresserade Almedalsbesökare kunna prova bostadsyoga – allt för att öka rörligheten i både kropp och sinne.

– Bättre rörlighet är vad som krävs för att lösa den akuta bokrisen. Det behövs nya idéer som mjukar upp den stela bostadsmarknaden. Vi vill att de bostäder som redan finns utnyttjas bättre. Bokrisen kan inte byggas bort, säger Reinhold Lennebo.

Kommer du själv att delta på yogan?

– Självklart, vi är några stycken som kommer kunna representera den stela marknaden.

 

Läs mer om Fastighetsägarnas aktiviteter under Almedalsveckan

Ladda ner rapporten Den orörliga bostadsmarknaden

Seminarium om den orörliga bostadsmarknaden – och vägen till förändring

Rörlighet på bostadsmarknaden lyfts fram som en allt viktigare faktor för att lösa bostadsbristen. Men varför är rörligheten viktig för den som letar bostad? Fastighetsägarnas seminarium tar avstamp i en färsk rapport från WSP, Den orörliga bostadsmarknaden – och vägen till förändring, som beskriver hur rörligheten på den svenska bostadsmarknaden ser ut och varför. I rapporten presenteras resultaten från en enkätstudie där 1 000 svenskar har svarat på frågor om hur de ser på sina möjligheter att flytta.

Seminariet äger rum under tisdagen 5 juli klockan 14.30-16 på Innovizion Arena, Rigagränd 5.

Bostadsyoga för ökad rörlighet 

Yoga öppnar sinnet och ökar rörligheten – det tycker vi på Fastighetsägarna är bra. Det är vad som krävs för att lösa den akuta bokrisen. Det behövs nya idéer som mjukar upp den stela bostadsmarknaden. De bostäder som redan finns måste utnyttjas bättre för bokrisen kan inte byggas bort.

Måndagen den 4 juli klockan 15 och tisdagen den 5 juli klockan 7.30 erbjuder vi Almedalsbesökarna bostadsyoga som genomförs med certifierad instruktör. Välkommen att tänja på både kropp och sinne på vår bostadsyoga.
 

MER fastighetsagarna.se

Comments are closed