Content page
Nobel-arkitekt: ”Höjer attraktiviteten” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nobel-arkitekt: ”Höjer attraktiviteten”

Lundbergs ansöker om anstånd för senare överklagande – Tio nya bilder på sajten. Arkitekterna bakom Nobel Center, David Chipperfield Architects, presenterade under tisdagen nya bilder och skisser (se alla bilder här) för Stockholms nya landmärke som planeras på Blasieholmen, bakom Nationalmuseum och granne med fastighetsbolaget Lundbergs kontorshus.

Det blir tre våningar för Nobelmuseum längst ner, två för det stora auditoriet (som kan rymma upp till 1 200 besökare), och på det översta våningsplanet blir det en restaurang.

Enligt uppgift till FV har Lundbergs ansökt om anstånd med överklagandet. Tidsfristen går ut i dagarna. Lundbergs har i en tidigare remissrunda konstaterat att bolaget riskerar en skada på en kvarts miljard om Nobel Center byggs.

Christoph Felger, ansvarig arkitekt för Nobel Center:

– Deras utsikt kommer att försvinna. Men det är inget vi kan göra något åt. Vi fick denna tomt att jobba med. Men värdet stiger genom att de får Nobel som granne. Vem skulle inte vilja ha Nobel Center som granne till sin fastighet? Jag tror att många nästan skulle vara redo att dö för det. Det är märkligt att de tror att de förlorar på det, säger Felger till FV.

FV kan även berätta att det via donationer kommit in totalt 1,1 av de 1,2 miljarder kronor som det behövs för att bygga Nobel Center, inklusive kostnader för interiör.

Läs mer om Lundbergs kommentarer kring Nobel Center i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2016-05-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed