Content page
Ökade beståndet med 50 procent – på ett halvår | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ökade beståndet med 50 procent – på ett halvår

Riktar blicken mot nya marknader. I april berättade FV om fastighetsbolaget Fortinovas köp av 61 lägenheter i Varberg.

Det är ett i raden av många förvärv som bolaget gjort i Varberg med omnejd det senaste dryga halvåret. Sedan september har bolaget köpt tolv nya fastigheter i området, med ett fastighetsvärde på 226 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan är 14 000 kvadratmeter.

De nyförvärvade fastigheterna innehåller 200 lägenheter, vilket innebär ett rejält tillskott till bolagets tidigare bestånd på 400 lägenheter.

Ett av de senaste förvärven är Fortinovas köp av 32 lägenheter, som är under uppförande, i Limabacka utanför Varberg, och 43 nyproducerade lägenheter samt en gemensamhetslokal i Veddige norr om Varberg. Säljare var en privat fastighetsägare och FV bedömer fastighetsvärdet till knappt 100 miljoner.

– När det gäller fastighetsaffärer får man ta chansen när den kommer. Vi har jobbat länge på att få köpa från flera privata fastighetsägare och det senaste halvåret har vi fått tillfälle. Det är väldigt dyrt men vi har sagt att vi vill vara en långsiktig ägare, säger Anders Valdemarsson, vice VD på bolaget, till FV.

Fortinova som i dag har sitt bestånd centrerat kring Varberg har nu börjat rikta blicken mot nya marknader.

– Vi är intresserade av området från Halmstad till Strömstad och in mot Borås, säger Anders Valdemarsson.

Fastighetsvärlden Idag 2016-05-21

MER stenafastigheter.se

Comments are closed