Content page
Ikea Centres ska sälja fyra svenska anläggningar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ikea Centres ska sälja fyra svenska anläggningar

Planerar avyttring på 25-30 platser i Europa. Ungefär ett år efter att Ikea Gruppen samlat sina internationella och nordiska handelsanläggningar i ett gemensamt bolag, Ikea Centres, planerar man nu för ytterligare ett strukturgrepp. Enligt uppgifter i bland annat internationella Bloomberg avser man att avyttra ungefär hälften av sina europeiska köpcentrum/handelsplatser. I Sverige är det anläggningarna i Borlänge, Haparanda, Uddevalla och Örebro som är aktuella att sälja uppger Ikea-gruppens talesperson Josefin Thorell till Smålandsposten. Dessa är mer av typen retail parks / big boxes än köpcentrum.

Haparandaanläggningen omfattar 11.000 kvm med 10 butiker, Örebro 12.000 kvm med 3 butiker, Borlänge 23.000 kvm med 16 butiker och Uddevalla 22 000 kvm fördelat på 9 butiker. Totalt handlar det alltså om 48.000 kvm uthyrbar handelsyta i den svenska del som är till salu. Enligt uppgift till FV är säljarens primära mål att sälja hela ”Europapaketet” till en och samma köpare.
Anledningen till försäljningen sägs vara att de köpcentrum man nu valt ut för försäljning har en begränsad möjlighet att utvecklas ytterligare som starka mötesplatser genom kompletterande utbud och samarbete med andra intilliggande aktörer.
Fastighetsvärlden Idag 2016-05-19

MER stenafastigheter.se

Comments are closed