Content page
Familjedagar som förskönar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Familjedagar som förskönar

Datum: 2016-05-13 11:30
Text:

På flera platser runt om i Stockholm och Uppsala sjuder det av liv i de bostadsområden som tillhör Stena Fastigheter Stockholm. Det är en årlig tradition att hyresgästerna själva är med och planterar blommor och växter i sina bostadskvarter och umgås en stund vid grillen eller över en kopp kaffe. Resultatet är såväl odlade rabatter som odlade relationer.

Planteringsdag i Sköndal och Handen 14 maj
I Sköndal och Handen är det planteringsdag. Unga som gamla är med och sätter sin egen prägel på rabatten närmast den egna porten eller balkongen. Det finns många blommor och växter att välja bland.
- Resultatet blir en variation som inte hade uppnåtts om vi låtit en markentreprenör göra jobbet, säger Roger Forslund, förvaltare.
 
Genom att låta hyresgästerna själva vara med och plantera så skapar man också en stolthet och ett ansvar för området.
- Det blir många bonuseffekter av planteringsdagarna. Våra hyresgäster odlar inte bara blommor, de odlar även sina relationer med varandra, sina grannar och även med oss som fastighetsägare, menar Roger.
Förutom plantering grillar man korv, får sitt ansikte målat eller tar en ridtur på en kamel eller ponny.
-Till hösten tar vi nya tag igen. Då är det dags att plantera de lökar som ska komma upp på våren nästa år, avslutar Roger.

Familjedagar i Vårberg och Bredäng 14 maj

I Vårberg i södra Stockholm satsar man på en miljödag. Under lättsamma former och med aktiviteter som korvgrillning och trampolinhoppning är målet att utbilda hyresgästerna till att bli ännu bättre på sophantering och återvinning.

- Vi vet att våra hyresgäster vill sortera sin sopor på rätt sätt, nu ger vi dem verktygen så att det ska bli ännu lättare att göra rätt och att området blir trivsammare för alla, säger Madeleine Agerhill, förvaltare.

Även i Bredäng satsar man stort på en familjedag för alla hyresgäster. Här är det elever från Bredängsskolan som är delaktiga i planeringen av dagen.

- Eleverna får ta eget ansvar och växer som människor. Projektet är en del av Stena Fastigheters Relationsförvaltning®, och årets program ser minst lika bra ut som de tidigare, säger förvaltare Dennis Söderman.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed