Content page
Nytt rekord: Branschen springer för Livet | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nytt rekord: Branschen springer för Livet

1,5 miljoner har samlats in totalt. Rekordmånga, 600 deltagare, sprang motionsloppet Spring för Livet under torsdagseftermiddagen. Det är fastighets- och byggbranschens gemensamma lopp – och årets event samlade in hela 440.000 kronor som öronmärkts för projektet Företag för Malawi.

Stämningen bland deltagarna var på topp, solen sken och temperaturen var behaglig såväl förde som sprang för full fart, joggade eller för de som promenerade. Deltagarna kunde välja distanserna 5 eller 10 km och loppet ägde rum på Djurgården. Den tidigare höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist, en av sex svenska Unicef-ambassadörer, hade hand och uppvärmningen och hon sprang även loppet.

– Det har varit en fantastisk dag. Alla som är här är så glada och laddade för att bidra till att barnen i Malawi får en bättre framtid, säger Kristina Aglid vid Sveafastigheter som är en av initiativtagarna till Spring för Livet.

Sedan loppet arrangerade för första gången 2012 har totalt 1,5 miljoner kronor samlats in.

Varje år har det satts nytt deltagarrekord. Första året deltog 270 personer och förra året 470 personer.

– Efter första året hade vi en dröm om att någon gång passera 500 deltagare. Nu passerade vi den gränsen rejält. Det känns underbart med den stora uppslutningen, Kristina Aglid.

Anmälningsavgiften för deltagarna går oavkortat till Unicefs arbete i Malawi.

Företag för Malawi startade 2006 efter att Unicef ett år tidigare bjudit ner Peter Leimdörfer, från rådgivningsbolaget Leimdörfer, till Malawi. Därefter har ett antal partners, plus pengarna från Spring för Livet, bidragit med totalt 14 miljoner kronor till Unicefs arbete i Malawi.

Nyligen var en grupp om åtta personer från partnerbolagen på plats i Malawi i en vecka (varje person betalade själv sina omkostnader). Tillsammans med två personer och Kajsa Bergqvist reste gruppen runt och besökte skolor, fritidsgårdar och one-stop-centers. Det var fullt program från tidig morgon till kväll som Unicef satt ihop.

– Det var en väldigt bra resa, och inte minst blev jag glad över att se att pengarna verkligen gjort och gör nytta. Det var stor skillnad på de ställen som Unicef stod bakom och på de som drevs lokalt av volontärer. Där Unicef verkade fick barnen mat och vatten samt hade tillgång till utbildad personal, leksaker som främjade lärande och böcker, säger Kristina Aglid som var med på resan och som för första gången besökte Malawi.

Ett one-stop-center är en plats där det anställts utbildad personal och där det finns tillgång till läkare, psykologer, familjejurister och polis. Allt för att barn eller barnfamiljer inte ska behöva slussas runt till olika områden.

Företag för Malawi har stått bygget av ett flertal dagis, fritidscenter och one-stop-center. Målet är att leverera byggnader och verksamheter som har en långsiktig horisont.

Fastighetsvärlden Idag 2016-05-12

MER stenafastigheter.se

Comments are closed