Content page
Jonas Nygren ny förbundschef för Hyresgästföreningen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jonas Nygren ny förbundschef för Hyresgästföreningen

Jonas Nygren tillträder som förbundschef för Hyresgästföreningen den 1 oktober. Han har nämnts som förslag till ny bostadsminister vid en möjlig regeringsombildning (läs mer här). Nu hamnar han på en lägre nivå.

De senaste sex åren har Jonas Nygren varit kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, ett uppdrag som han lämnade i november 2015. Han har lång erfarenhet av bostadsfrågor, både som politiker, debattör och som deltagare i en arbetsgrupp hos Ingenjörsvetenskapsakademin med inriktning ”Framtidens goda stad”.

Nygren är 38 år, född i Fagersta i Västmanland men uppvuxen i Helsingborg. Han har tidigare bland annat arbetat som organisationschef för stiftelsen Sverige i Europa, varit central samordnare på Forum för samhällsbyggare och kommunikationsrådgivare på kommunikationsbyrån Springtime

– I Jonas Nygren får Hyresgästföreningen en förbundschef med bred kunskap om bostadspolitik och stor förståelse för de utmaningar samhället står inför, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

Jonas Nygren efterträder Jan Johnsson som slutar efter åtta år som förbundschef. I rollen som förbundschef ingår att vara huvudansvarig för Hyresgästföreningens 850 anställda tjänstemän över hela landet, däribland nio regionchefer och sju enhetschefer på förbundskontoret.

– Det känns roligt att få vara med i arbetet med att stärka och utveckla Hyresgästföreningen, Sveriges största och i min mening viktigaste folkrörelse, säger Jonas Nygren.

– Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation som arbetar för hyresgästers och hyresrättens bästa. Med den erfarenhet och det kontaktnät jag har över parti- och samhällsgränser hoppas jag kunna vara med och utveckla organisationen till att bli ännu mer betydelsefull.

Fastighetsvärlden Idag 2016-05-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed