Content page
Wallenstam bjuder på nya matupplevelser | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wallenstam bjuder på nya matupplevelser

Fyra nya restauranger öppnar i Wallenstams lokaler runt Avenyn och Innerstaden inom kort.  Danilo öppnar en 900 kvm stor restaurang på två våningar vid Biopalatset på Kungstorget till hösten, redan i maj slår Pinchos upp portarna till sin största restaurang på Vasagatan och i juli kommer Buenos Aires erbjuda argentinska smaker på Avenyn 1.

– Det är glädjande att vi nu kan öka Innerstadens och Avenyns attraktionskraft ytterligare genom nya restauranger som kommer att kunna erbjuda intressanta matupplevelser men också inspirerande miljöer, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Efter 10 år på Bergakungen öppnar Danilo sin andra restaurang i Göteborg som kommer att erbjuda allt ifrån amerikanska hamburgare till sushi och italienskt. Tanken är att behålla grundidén och kärnkonceptet, det vill säga en lekfull hyllning till ljussättaren och scenografen Danilo Donati.

– Precis som på Bergakungen ser vi oss som en eventkrog. Till oss kommer man med fördel före bion, den stora matchen, konserten eller efter lördagsshoppingen. Och jag vågar lova att nya Danilo blir en upplevelse för alla sinnen och för alla som har mer planer för dagen än ”bara” ett restaurangbesök, säger Fredrik Sönne, krögare på Danilo stolt.

I Avenyområdet på Vasagatan 43 öppnar Pinchos, världens första app-restaurang, i mitten på maj sin ca 500 kvm stora tapasrestaurang. Pinchos är en av Sveriges snabbast växande franchisekedja och den nya restaurangen blir deras fjärde och största i Göteborg.

En stenkast därifrån får göteborgarna sitt egna argentinska steak house då Buenos Aires öppnar på Avenyn 1 i juli.

Sedan i slutet på februari har också Kungstorgets Brygghus öppnat på Kungstorget. Där erbjuds mat inspirerad av brasseri och pubkulturen med fokus på det vegetariska.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed