Content page
Lundbergs fortsätter kämpa mot nya Nobel Center | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lundbergs fortsätter kämpa mot nya Nobel Center

”Det är en alldeles för stor och dominant byggnad”. Kommunfullmäktige klubbade igenom det nya förslaget till Nobel Center med röstsiffrorna 54–43. Men motståndet fortsätter, bland annat hos Lundbergs som äger grannfastigheten – och dessutom får hela sin utsikt från det egna kontoret förändrad.

Att förslaget till Nobel Center krympt genom ombearbetning, både på höjden och bredden, har inte påverkar Lundbergs inställning särskilt mycket.

– Nej, det kan jag inte påstå. Det är fortfarande en alldeles för stor och dominant byggnad för den platsen. Vi är inte alls nöjda, säger Marcus Vallin, exploateringschef på Lundbergs, till Fastighetsvärlden.

Han konstaterar att det är alldeles för många frågor som är olösta, inte minst trafiksituationen. Vallin understryker även att Lundbergs generellt är positivt inställt till byggandet av ett Nobel Center.

– Det fanns elva arkitektförslag att välja mellan från början. Det fanns andra alternativ som tog bättre hänsyn till platsen. Jag tycker att vi för en argumentation som är högst rimlig, säger Vallin som inte vill kommentera hur stor möjlighet han tror Lundbergs har att stoppa det planerade storbygget.

Läs mer om turerna kring Nobel Center i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden idag 2016-04-29

MER stenafastigheter.se

Comments are closed