Content page
Stena Fastigheter utvalda som köpare av kommunalt bestånd i Landskrona | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stena Fastigheter utvalda som köpare av kommunalt bestånd i Landskrona

Datum: 2016-04-28 11:00
Text:
Stena Fastigheter har fått möjlighet att förvärva 1 225 lägenheter av kommunala Landskronahem. Förvärvet skedde i stark konkurrens med ett flertal andra intressenter. Det som avgjorde var Stena Fastigheters långsiktighet, goda renommé och möjlighet att bidra till att aktivt utveckla staden.
 
– Vi är mycket glada över att ha fått den här möjligheten och över att Landskronahem ser oss som en viktig strategisk partner i den fortsatta utvecklingen av staden. Förvärvet som blir vårt första i Landskrona ligger i linje med vår satsning på attraktiva boenden i centrala lägen i de tre storstadsregionerna. Det är också ett av de största förvärven vi gjort i regionen, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.
 
Förvärvet omfattar 1225 lägenheter och ett LSS-boende i stadsdelarna Pilängen och Sandvången. Tillträdet beräknas ske den 1 september 2016.
 
- Stena Fastigheter är en långsiktig fastighetsägare som är bra på social hållbarhet vilket var avgörande för oss. Vi känner oss trygga för hyresgästernas räkning och vi har nu resurser så att vi kan fokusera på nästa steg i vår handlingsplan för staden säger Kenneth Håkansson, ordförande Landskronahem.
 
- Vi ser fram emot att möta våra nya hyresgäster och bidra till utvecklingen i Landskrona. Vår målsättning är att erbjuda attraktiva, trygga och trivsamma områden och vi arbetar aktivt med områdens sociala hållbarhet genom vår Relationsförvaltning, säger Unni Sollbe, VD Stena Fastigheter Malmö AB.
 
Stena Fastigheter befinner sig för närvarande i en stark utvecklingsfas. Målet är att bygga minst 500 nya lägenheter per år för att möta den stora efterfrågan på bostäder i de tre storstadsregionerna. Samtidigt pågår en omfattande upprustning och utveckling av det befintliga beståndet. Tidigare i år utsågs Stena Fastigheter till Årets Fastighetsägare 2015 av Fastighetstidningen, bland annat på grund av sitt sociala hållbarhetsarbete.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed