Content page
Telias ledning nobbar Arenastaden – stannar i city | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Telias ledning nobbar Arenastaden – stannar i city

Förlänger 5.000 kvm hos AFA Fastigheter. Trots de stora nya lokalerna i Arenastaden som Telia flyttar in i under 2016 kommer man under några år även sitta kvar i sina 5.000 kvm stora lokaler vid Stureplan.

Telia sade upp lokalerna för avflyttning men för några veckor sedan kontaktade man fastighetsägaren AFA för att kunna sitta kvar i lokalerna.

AFA har tidigare anlitat CBRE för uthyrning av lokalerna, men med det nya beskedet från Telia tog man upp förhandlingar som resulterade i ett nytt hyresavtal med Telia som sträcker sig fram till omkring 2020.

– Vi vill gärna utveckla fastigheten men planprocessen tar tid och att Telia då stannar i några ytterligare år passar oss bra, säger Olle Berntson fastighetschef på AFA till Fastighetsvärlden. (läs mer om projektplanerna här)

Anledningen till att Telia behöver lokalerna uppges vara att verksamheten i Stockholm vuxit och att man vill att sammanflyttningen från flera olika håll ska gå smidigt och att det nya arbetssättet man inför ska kunna utvecklas utan trångboddhet.

Fastigheten Ladugårdsgrinden 18 omfattar ett helt kvarter och förutom kontorsdelen som Telia hyr ligger även byggnaden med Scandic Hotel Anglais där.

Läs mer om Telias flytt till Arenastaden och det stora hyreskontraktet med Fabege här.

Fastighetsvärlden Idag 2016-04-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed