Content page
Hyresvärdar får betala 31 mkr i skadestånd | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hyresvärdar får betala 31 mkr i skadestånd

Begärde 0,4 mkr för mycket i hyra. Svea Hovrätt ändrar Tingsrättens tidigare dom gällande ett hyresavtals upphörande och hyresgästens (Q-Park) rätt till skadestånd. Alecta, SPP och Förvaltnings AB Tegelbacken (ägare till Sheratonbyggnaden) ska solidariskt betala 31 miljoner till Q-Park i skadestånd samt deras rättegångskostnader.

Hovrätten fann att den begärda hyran om 8,3 miljoner översteg vad som var skäligt för lokalen. Deras bedömning låg kring 6,9 miljoner. I Hyresnämnden lade Q-Park ett bud om 7,9 miljoner som värdarna inte godtog. Med det var Q-Park berättigat till skadestånd och rörelseskadan bestämdes till 31 miljoner. Andersson & Gustafsson företrädde Q-Park.
Fastighetsvärlden Idag 2016-04-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed