Content page
Hälsa och välbefinnande nästa megatrend | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hälsa och välbefinnande nästa megatrend

Idag arrangerade organisationen GRESB* ett seminarium om hälsa och välbefinnande i kommersiella byggnader tillsammans med Vasakronan och Fastighetsägarna Sverige.

Vi spenderar mycket av vår tid i byggnader. Det är byggnaderna som till stor del bestämmer hur vi pendlar, hur våra matval ser ut och kvalitén på vår luft. Beroende på byggnaders design finns stora hälsovinster att göra i form av minskad sjukfrånvaron och minskade kostnader för hälsovård. Men en ökad produktivitet kan också uppnås när människors befinner sig i miljöer som ökar deras välbefinnande.

Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige deltog i seminariet.

– Vi vet sedan länge att det inte räcker med att skapa miljövänliga byggnader för att förbättra människors hälsa. För att ligga i framkant måste fastighetsägare även ta hänsyn till människors välbefinnande. För Fastighetsägarna är det här ett viktigt ämne som vi är glada och stolta över att få vara med och diskutera. Att Fastighetsägarna bidrar med och skapar arenor för dessa frågor känns extra roligt, säger Reinhold Lennebo.

*Global real Estate Sustainability Benchmark, läs mer om GRESB här.
 

MER fastighetsagarna.se

Comments are closed