Content page
Wallenstam köper Axesshuset för 169 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wallenstam köper Axesshuset för 169 miljoner

Villkorat tillträde i höst. Wallenstam har köpt det så kallade Axesshuset, fastigheten Göteborg Haga 31:5, av Göteborgs stads parkerings AB. Köpet skedde genom en bolagsaffär till ett värde av 169,3 miljoner kronor.

Wallenstam tillträder fastigheten i höst, förutsatt att Göteborgs kommunfullmäktige godkänner försäljningen och att säljaren innan dess avstyckar en befintlig parkeringsanläggning på fastigheten.

– Det här är ett strategiskt förvärv av en fin kommersiell fastighet i centrala delarna av Göteborg. Vi tror på Göteborgs innerstad och dess utveckling. Jag är glad över att kunna komplettera vårt kommersiella bestånd här i ett mycket bra läge i anslutning till Haga och med ett mycket bra kommunikationsläge, säger Hans Wallenstam, VD på Wallenstam.

Axesshuset ligger längs Södra Allégatan intill stadsdelen Haga i Göteborg. Fastigheten, som byggdes 1990, är en samhällsfastighet med vård- och utbildningskluster med en uthyrningsbar yta på 5.074 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns bland andra Västra Götalands Läns Landsting, Capio närsjukvård och Medborgarskolan.

Fastighetsvärlden 2016-03-30

MER stenafastigheter.se

Comments are closed