Content page
Slussgården hyr ut hela 6800 kvm på Södermalm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Slussgården hyr ut hela 6800 kvm på Södermalm

Lämnar Pluto för Saturnus… Slussgården har tecknat ett femårigt hyresavtal med Statens fastighetsverk som flyttar sitt huvudkontor och utrikes förvaltningsområde till Kv. Saturnus 20 på Södermalm. Adressen är Sankt Paulsgatan 6, nära Slussen.

Uthyrningen omfattar totalt 6.784 kvm kontorsyta med inflyttning den 1 juli 2017.

Lokalerna kommer anpassas efter hyresgästens Statens fastighetsverk behov och genomsyras av ett hållbarhetsprogram som sträcker sig under hela arbetet med projektering, byggproduktion och förvaltningsskedet.

– Vi har länge letat efter lokaler som kan skräddarsys efter vårt behov att samla huvudkontorets alla verksamheter. Närheten till flera av våra största projekt i Stockholm samt bra kommunikationer var starkt bidragande till att vi valde Slussgården som hyresvärd, säger Björn Anderson, Generaldirektör på Statens fastighetsverk.

Slussgårdens ambition har varit att erbjuda Statens fastighetsverk en modern och effektiv kontorslösning samtidigt som hänsyn tas till bland annat miljöanpassade system- och materialval samt socialt ansvarstagande i projektets olika skeden.

– Vi är mycket hedrade över att Statens fastighetsverk valt oss som hyresvärd och det är särskilt roligt att driva hela anpassningen och förvaltningen med hållbarhet i fokus. Det är också ett stort förtroende att få möta upp mot SFV:s långtgående krav inom arkitektur, formgivning och design, säger Jari Lalli VD på Slussgården.

Statens Fastighetsverk flyttar från egna lokaler i fastigheten Pluto 1 som ligger vid Jerntorget i Gamla stan. Pluto 1 kallas allmänt Södra Bankohuset.

Slussgården är den största kommersiella fastighetsägaren i Slussenområdet på Södermalm med sex fastigheter innehållande i huvudsak kontor och handel.

Fastighetsbolagen inom Slussgården är helägda dotterbolag till SKL Fastigheter och Service AB.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed