Content page
Hemsö köper i Bremen för 116 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hemsö köper i Bremen för 116 miljoner

Hemsö förvärvar två äldreboenden i Bremen i Tyskland för 116 miljoner kronor. Hemsös fastighetsportfölj i Tyskland består därmed av 32 fastigheter.

De förvärvade fastigheterna är byggda 2002 respektive 2003 och har totalt 95 vårdplatser för äldre. Hyresgäst är vårdoperatören Convivo-Gruppe som har hyresavtal med en löptid på 20 år i genomsnitt. Operatören är ett privatägt bolag som driver cirka 30 äldreboenden i norra Tyskland samt har en stor verksamhet inom hemtjänstsektorn. Marknadsvärdet på Hemsös tyska bestånd uppgår i och med förvärven till cirka 2,9 miljarder.

– Tyskland är en viktig marknad för oss och vi växer kontinuerligt inom segmentet äldreboende, säger Per Berggren, VD Hemsö Fastighets AB.

Säljare av fastigheten i Bremen- Findorff är en mindre luxemburgbaserad fastighetsfond. Säljare av den andra fastigheten i Bremen-Groepelingenär en grupp privatpersoner. Tillträdet sker inom de närmaste månaderna.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed