Content page
Stordalens nya i Gallerian ska heta Hobo | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stordalens nya i Gallerian ska heta Hobo

544 hotellrum tillförs centrala Stockholm. Tidigare har Nordic Choice Hotels och ägaren Petter Stordalen presenterat namnet på det ena av de båda hotellen som ska öppna i Swedbanks tidigare lokaler i Gallerian i centrala Stockholm. Namnet blev At Six.

Nu presenteras namnet på det andra hotellet som ska ligga bredvid: Hobo.

Namnet Hobo är inspirerat av den samtida och medvetne citynomaden, enligt ett pressmeddelande.  Konceptet ska locka nyfikna världsmedborgare i alla åldrar som vill upptäcka Stockholm. Höbo beskrivs som lekfullt och kreativt jämför med At Six som kallas mer exklusivt.

Hobo  präglas av öppna sällskapsytor och 201 innovativt inredda rum där prisbelönta Berlinstudion Werner Aisslinger står för designen.

Tillsammans utgör hotellen i Urban Escape-kvarteret i regi av Nordic Choice Hotels den största hotellsatsningen i Stockholms historia. At Six rymmer 343 hotellrum så totalt handlar det alltså om 544 rum.

– Med Hobo får vi den unika möjligheten att vara med och förändra ett helt kvarter, men framför allt utmanar vi synen på vad ett hotell faktiskt kan vara, berättar Mattias Stengl, General Manager på Hobo. Som gäst är du en del av Hobo. Vi engagerar såväl lokala kreatörer och entreprenörer som stockholmarna i att utvecklas tillsammans med oss. Jag ser Hobo mer som en community än ett traditionellt hotell.

Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter:

– Att se hotellen växa fram i Urban Escape och börja kunna ta på förvandlingen är verkligen spännande. Hobos koncept ramar in nytänkande och kreativitet vilket också är grundbultar i vår vision för kvarteret. Under året kommer till exempel stockholmare att bjudas in till att påverka smaker, dofter och ljud som ska prägla hotellet. För oss är det är medskapande på riktigt och precis vad vi vill skapa med Urban Escape.

Hotellet Hobo drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bl.a. At Six (ska öppna i mars 2017), The Thief Oslo, Copperhill Åre, Yasuragi Hasseludden och Skt Petri Köpenhamn.

Fastighetsvärlden Idag 2016-03-14

MER stenafastigheter.se

Comments are closed