Content page
Claes Magnusson ny VD för SISAB | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Claes Magnusson ny VD för SISAB

Rekryteras från Locum. Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) miljardinvesterar för att öka antalet platser i skolor och förskolor i Stockholm stad. Nu har SISAB fått en ny VD i Claes Magnusson.

– Det är ett hedrande och samhällsviktigt uppdrag samtidigt som det är en spännande utmaning att leda ett av Sveriges största fastighetsbolag, säger Claes Magnusson.

Behovet av fler skolplatser i Stockholm ökar kraftigt och SISAB investerar rekordmycket för att möta utvecklingen. 2015 ökade investeringarna med drygt 50 procent från 900 miljoner kronor till 1,4 miljarder kronor.

– Stockholm växer och staden måste öka takten i utbyggnaden av förskolor och skolor ytterligare. Därför är det mycket glädjande att en person med Claes erfarenheter tar över VD-rollen på SISAB, säger Olle Burell skolborgarråd och styrelseordförande för SISAB.

Claes Magnusson har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från Locum och uppdraget som projektdirektör. Där har han ansvarat för Locums samtliga projekt däribland nya Södertälje sjukhus, om- och tillbyggnader på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och St Görans sjukhus. Innan dess arbetade han som avdelningschef på NCC Construction där han bland annat ansvarade för olika skolprojekt.

Claes Magnusson tillträder som VD den 23 maj. Fram till dess fortsätter Carl Bodsten som tf VD.

SISAB äger 590 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB cirka 1,8 miljoner kvadratmeter.

Fastighetsvärlden Idag 2016-03-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed