Content page
Mats Mared lämnar Rikshem | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Mats Mared lämnar Rikshem

Bolagets styrelseordförande avgår. Efter turbulensen i Rikshem väljer nu styrelsens ordförande Mats Mared att avgå.

Mats Mared. Foto: Rikshem.
Mats Mared. Foto: Rikshem.

I ett mejl till Fastighetsvärlden skriver han:

”Bolagets ägare, AMF och AP4, har idag i separata pressmeddelanden kungjort att den framgångsrike VDn, en av branschens skickligaste enligt min och många andras mening, inte längre är rätt person att leda bolaget in i framtiden. Därför avser jag att senast i samband med nästa veckas bolagsstämma meddela Bolagsverket att jag ställer min plats till förfogande och avgår.”

Han skriver vidare:

”Efter att på drygt fem år tillsammans med VD och hans högt kvalificerade medarbetare skapat ett bolag på över 30 miljarder som under de åren givit en avkastning på insatt kapital på i snitt 24% per år och därigenom ökat pensionärernas och försäkringstagarnas pensionskapital med 6 Mdr vill jag härmed meddela att jag lämnar Rikshems styrelse.”

Rikshems ägare Fjärde AP-fonden och AMF meddelade i ett pressmeddelande tidigare under torsdagen att bolagets VD Jan-Erik Höjvall får sparken.

Fastighetsvärlden Idag 2016-03-03

MER stenafastigheter.se

Comments are closed