Content page
Bildextra: Norska RSS planerar tre höghus i Kista | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bildextra: Norska RSS planerar tre höghus i Kista

I södra Kista och i Helenelund – 120 meter höga.  Norska RSS Nordic Holding ansöker om planprogram samt markanvisning i Sollentuna och Kista. Bolaget vill bygga två höghus vid Helenelunds station (som ligger nära Victoria Tower i Kista, på andra sidan E4:an) och ett höghus i södra Kista, nära motorvägsavfarten.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden planeras det bland annat för att ett hus i vardera område ska bli cirka 120 meter högt.

Lomar Arkitekter står för ritningar.

Inlämnad ansökan för Sollentuna innehåller 100.000 kvm, varav 75.000 kvm bostäder. Ansökan för Kista innehåller 500.000 kvm, varav ca 300.000 kvm bostäder.

RSS är ett nybildat privat bolag med fokus på utveckling och investering inom fastighetssektorn. Bolaget är grundat 2014 av Finn Ruud, Sven Ericsson och Stig Erlend.

Planerna på de tre höghusen är alltså i tidig process.

I november 2015 berättade Fastighetsvärlden att Sollentuna kommun vill ”tuffa till sig” och öppnade för att bygga landmärken på fler ställen. Läs mer här.

I Kista finns idag tre byggnader som alla är runt 120 meter höga: Kista Science Tower (ägt av Vasakronan), Victoria Tower (ägt av norrmannen Arthur Buchardt och innehåller ett Scandichotell) och bostadshusen Kista Torn (som byggs av JM).

Norr om Victoria Tower planer det även för en skrapa om 42 våningar. Det berättade Fastighetsvärlden om i februari 2015, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2016-03-02

Två av höghusen som RSS planerar ska ligga vid Helenelunds tunnelbanestation. Till vänster på bilden syns 120 meter höga Victoria Tower som ligger i Kista.
Två av höghusen som RSS planerar ska ligga vid Helenelunds tunnelbanestation. Till vänster på bilden syns 120 meter höga Victoria Tower som ligger i Kista. Illustration: Lomar Arkitekter.
Från Sollentuna kommun har man tidigare identifierat en handfull platser där man gärna ser högre märkesbyggnader – Helenelund är ett av dessa. Illustration: Lomar Arkitekter.
Från Sollentuna kommun har man tidigare identifierat en handfull platser där man gärna ser högre märkesbyggnader – Helenelund är ett av dessa. Illustration: Lomar Arkitekter.
Höghuset som RSS planerar i Kista. Det ska ligga nära avfartsvägen från E4:an och i korsningen av E18. Bolaget vill bygga stora mängder bostäder i området.
Höghuset som RSS planerar i Kista. Det ska ligga nära avfartsvägen från E4:an och i korsningen av E18. Bolaget vill bygga stora mängder bostäder i området. Illustration: Lomar Arkitekter.

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed