Content page
Sänkning av ”bankkvarteret” ska blidka Länsstyrelsen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sänkning av ”bankkvarteret” ska blidka Länsstyrelsen

Planförslaget för Sergels Torgkvarter arbetas om. Vasakronans planer för förändring av SEB-huset vid Sergels Torg samt kringliggande byggnader har stött på patrull. Medan flera remissinstanser applåderat förslaget när det varit ute på samråd har andra, som länsstyrelsen och kulturnämndens kulturmiljöutskott, avstyrkt. De anser att en påbyggnad med 2-3 våningar strider mot riksintresset då det påverkar den omgivande stadsbilden negativt.

Stadsbyggnadskontoret kommer nu att bearbeta förslaget för att anpassas mer efter riksintresset och ett reviderat planförslag beräknas kunna ställas ut för granskning under sommaren, inför ett antagande i stadsbyggnadsnämnden under kvartal 4, 2016.

Fastighetsvärlden Idag           2016-02-26

MER stenafastigheter.se

Comments are closed