Content page
Ingalill Berglund lämnar VD-posten | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ingalill Berglund lämnar VD-posten

Annica Ånäs utsedd till ny VD. Styrelsen för Atrium Ljungberg har träffat en överenskommelse med VD Ingalill Berglund om att hon lämnar som VD i Atrium Ljungberg.

Annica Ånäs, cfo och tillförordnad VD efterträder Berglund från och med i dag fredag 19 februari.

– Det här är en bra lösning. Ingalill Berglund har gjort ett fantastiskt arbete och varit en starkt bidragande orsak till bolagets utveckling de senaste åren. Att Annica Ånäs nu tar över vd-skapet har vuxit fram i dialog mellan mig, Ingalill Berglund och styrelsen, säger Johan Ljungberg, ordförande i Atrium Ljungbergs styrelse.

Ingalill Berglund har arbetat på Atrium Ljungberg sedan 2001, varav de senaste fem åren som VD. Sedan september har hon varit sjukskriven och Annica Ånäs tillsattes i oktober som tillförordnad vd.

– Mina år på Atrium Ljungberg har varit roliga och givande, säger avgående VD Ingalill Berglund. Nu är det dags att lämna över stafettpinnen och jag är glad att det är Annica Ånäs som fått styrelsens förtroende att leda arbetet vidare. Det är en bra lösning för bolaget, som också möjliggör att jag den närmaste tiden kan lägga kraft på träning och återhämtning.

Annica Ånäs, har arbetat inom Atrium Ljungberg i sammantaget åtta år, först som ekonomichef, som cfo sedan 2011 och de senaste månaderna som tillförordnad VD. Hon har även arbetat som cfo på Hemsö Fastigheter samt varit VD inom kommunikationsbranschen. Dessutom har hon erfarenhet från flera styrelseuppdrag. Annica Ånäs har en akademisk bakgrund som jurist och civilekonom.

– Med Annica Ånäs som VD får vi såväl kontinuitet som en kompetent ledare. Hon delar bolagets starka värderingar och har styrelsens fulla förtroende. Dessutom är det glädjande att vi ännu en gång kan göra en intern vd-rekrytering, säger styrelseordförande Johan Ljungberg.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-19

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed