Content page
Skanska hyr ut 1700 kvm och fyller upp nybygge | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska hyr ut 1700 kvm och fyller upp nybygge

Hyr vid ÅF-huset. Skanska har tecknat hyreskontrakt med Capgemini om 1.670 kvm i det nybyggda kontorshuset i kvarteret Tändstickan i Göteborg (vid ÅF-huset). Huset är nu helt uthyrt och kommer att stå klart mars 2016.

IT-konsultföretagen, Capgemini Sverige AB och Sogeti Sverige AB, väljer att samlokalisera sina verksamheter i Göteborg. Mot slutet av 2016 tillträder de två bolagen, som båda ägs av Cap Gemini S.A., sin nya gemensamma kontorslokal i kv Tändstickan.

– Lokalerna signalerar ett framåtblickande och modernt tänk med sin miljömedvetenhet. Det var avgörande för oss i valet av nya lokaler. Det rimmar väldigt bra med vad våra kunder förväntar sig av oss, säger Leendert Venema, VD för Capgemini Sverige AB.

– Vi är inne i en stark rekryteringsfas och ser fram emot att expandera vår verksamhet i Göteborg i nya, fräscha lokaler, säger Stefan Ek, VD för Sogeti Sverige AB.

Bygget av kontorshuset om 5.500 kvm i kvarteret vid Grafiska vägen i Göteborg är i full gång. Ytterligare ett kontorshus är planerat med byggstart sommaren 2016.

– Vi välkomnar Capgemini och Sogeti till vårt snart färdigställda kontorshus T2. Här fortsätter nu utvecklingen av den blandstad i fyra etapper som vi eftersträvar med en mix av kontor, bostäder och servicefunktioner. Vi kommer att starta det tredje kontorshuset T3 under sommaren. Där pågår redan diskussioner med potentiella kunder, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed