Content page
Parkeringsdäck ger plats för kontor i Sundbyberg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Parkeringsdäck ger plats för kontor i Sundbyberg

Ett hus blir tre. Vasakronan vill skapa fler arbetsplatser i centrala Sundbyberg och planerar att bygga två nya kontorshus längs Sturegatan.

– Sundbybergs centrum är ett område som genomgår en stor omvandling. Vi har trott på Sundbyberg i många år, och i och med järnvägen som ska grävas ner blir det ännu intressantare, säger Vasakronans affärsutvecklingschef Per Thiberg till Fastighetsvärlden.

På den aktuella fastigheten Kronan 1, som ligger vid gränsen mot Solna, finns i dag ett vinkelhus och ett parkeringsdäck på totalt 33.000 kvadratmeter. Stockholms läns landsting, Kronans apotek och Arbetsförmedlingen är några av hyresgästerna.

De två nya byggnaderna ska sitta ihop med den befintliga. Planen är att riva parkeringsdäcket på baksidan och bygga ett nytt kontorshus där. Hus nummer två ska uppföras på ytan ut mot Sturegatan. Vasakronan planerar också att fräscha till fasaden på det befintliga kontorshuset.

Per Thiberg.
Per Thiberg.

– Tillsammans ger det här en nettoökning av ytan med 21.000 kvadratmeter. Vi kommer att kunna erbjuda både små och stora kontorslokaler, säger Per Thiberg.

När utbyggnaden är färdig kommer Vasakronan genom sitt fastighetsbestånd att ha 5.000 arbetsplaster i centrala Sundbyberg. Kontorsplatser som Per Thiberg tror centrumet behöver.

– Sturegatan behöver förstärkas. Det är viktigt att få ihop en kritisk mängd kontorsplatser för att skapa ett levande område. Det här blir en win win-situation, säger han.

På måndagen beslutade kommunstyrelsens exploateringsutskott i Sundbyberg att skicka planförslaget för Kronan 1 på samråd.

Sturegatan med sina småbutiker förlorade en del av sin attraktionskraft när den gamla kabelfabriken, på andra sidan järnvägen, förvandlades till handelsområde. Sedan dess har flera butikslokaler på huvudgatan stått tomma. Den senaste smällen kom när Åhlensvaruhuset nyligen meddelade att de lämnar kommunen.

Text: Marie Bergström

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed