Content page
Midstar köper åtta hotell från Pandox för 850 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Midstar köper åtta hotell från Pandox för 850 miljoner

Affär med 965 rum. Midstar Hotels förvärva åtta hotell i sju regionstäder från Pandox i en affär om 850 miljoner. Pangea var säljrådgivare.

Hotellen innehåller totalt 965 rum. De ligger i Umeå, Östersund, Sandviken, Bollnäs, Karlstad, Skövde (2) och Halmstad.

Hotellfastigheterna som ingår i transaktionen:

HotellStadAntal rum
Scandic BollnäsBollnäs114
First Hotel MårtensonHalmstad103
Scandic KlarälvenKarlstad143
Stadshotellet Princess SandvikenSandviken84
Scandic Hotell BillingenSkövde124
Quality Hotel PrismaSkövde107
Scandic Umeå SydUmeå161
Scandic Östersund SydÖstersund129
Totalt965

Midstar Hotels bildades i april 2015 av Midstar AB tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens jubileumsfond.

Peter Tengström, VD Midstar:

– Vi är mycket glada över möjligheten att i enlighet med vår strategi kunna förvärva åtta stabila regionshotell från Umeå i norr, till Halmstad i syd. Hotellen drivs av starka etablerade operatörer och vi ser fram emot att fortsatt förbättra och utveckla dem tillsammans med respektive samarbetspartner i respektive marknad.

Midstars rådgivare i transaktionen har varit Advokatfirman Cederqvist, Svalner, WSP, Savills och Egero.

Köpeavtalet inkluderar en hyresgaranti från Pandox till förmån för köparen under tre år (65,4 miljoner kronor per år). Köpeskillingen överstiger väsentligt bokfört värde för fastigheterna per 31 december 2015, enligt Pandox. Realiserad värdeförändring, efter avsättning för förväntad betalning av garantihyra samt inklusive återföring av uppskjuten skatt om 59 miljoner kronor, beräknas uppgå till cirka 160 miljoner kronor i det första kvartalet 2016.

Hotellens totala driftnetto för 2015 uppgick till drygt 50 miljoner kronor. Affären förväntas slutföras och tillträde ske den 31 mars 2016.

De avyttrade hotellen, vilka ligger i regionstäder samt mindre centralorter i Sverige, har en genomsnittlig rumsstorlek om 121 rum. Hotellen är mindre än Pandox genomsnittshotell vilket betyder att hotellportföljens genomsnittliga rumsstorlek ökar från 208 till 214 efter avyttringen.

– Vi är nöjda över att ha träffat avtal med Midstar AB om försäljning av dessa åtta hotellfastigheter. Transaktionen är en del i Pandox strategi att löpande utveckla och optimera hotellportföljen med fokus på större fullservicehotell i strategiska lägen, säger Anders Nissen, VD för Pandox.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed