Content page
Serneke Group får köpa Säve flygplats | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Serneke Group får köpa Säve flygplats

Flygplatsverksamheten måste vara kvar i 15 år. Göteborgs stad säljer sin del av marken vid gamla Säve flygplats till Swedavia. Bolaget har i sin tur fått klartecken att sälja marken vidare till Serneke Group, enligt ett beslut i stadsbyggnadsnämnden. Det skriver TTela.

Den statliga flygplatsoperatören Swedavia äger redan den övriga marken på 157 hektar men för att, enligt plan, kunna sälja vidare hela flygplatsen har de behövt de 13 hektaren från kommunen.

Swedavia köper kommunens 13 hektar för 18 miljoner kronor. Vad Serneke ska betala för de totala 170 hektaren vill Swedavia inte svara på.

I överenskommelsen mellan Swedavia och Göteborgs stad garanteras att den så kallade 112-verksamheten – polis, ambulans och sjöräddning med helikopter – får vara kvar på Säve flygplats under 15 år. Marken ska också kunna användas av mindre flyg under minst fem år.

Det var i november 2014 som Swedavia upptäckte problem med bärigheten i marken på vissa delar av Säve flygplats (dåvarande Göteborg City Airport). Det ledde till att den tyngre trafiken flyttades till Landvetter.

I början av förra året meddelade så Swedavia att de beslutat att lägga ner verksamheten på Säve flygplats, eftersom det skulle kosta för mycket att rusta upp marken. Enligt Swedavia behövdes investeringar på omkring 250 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed