Content page
Nu erbjuder Stena Fastigheter 300 nya sommarjobb åt unga | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nu erbjuder Stena Fastigheter 300 nya sommarjobb åt unga

Datum: 2016-02-08 13:00
Text:

Den 15 februari går Stena Fastigheter ut med ansökningarna till årets sommarjobb. Sedan några år tillbaka erbjuder Stena Fastigheter minst 300 sommarjobb till unga som bor hos Stena Fastigheter. Målet är att bidra till ungdomarnas utveckling och ge nyttig arbetslivserfarenhet.

Sedan många år arbetar Stena Fastigheter med Relationsförvaltning®, som går ut på att utveckla hållbara boendemiljöer och arbetsplatser där människor trivs och vill stanna kvar länge. Fokus ligger på projekt och aktiviteter för barn och ungdomar, med inriktning på en meningsfull fritid, skola och arbete. Ett av de största och viktigaste åtagandena är att erbjuda sommarjobb till minst 300 ungdomar som bor i Stena Fastigheters områden, varje år. Flera av dem som sommarjobbat kommer sedan tillbaka igen som arbetsledare nästa sommar.

– På så sätt skapas en positiv spiral där vi kan bidra till ungdomarnas utveckling i flera steg, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.
En av de ungdomar som först sommarjobbat och sedan återkommit som arbetsledare är 21-åriga Kosmas Koskeridis, som bor hos Stena Fastigheter i Bredäng, Stockholm. Nu har han siktet inställt på ett jobb inom fastighetsbranschen. Efter att ha gjort ett mycket fint jobb som arbetsledare blev han erbjuden praktik som fastighetsvärd hos Stena Fastigheter. Parallellt med det har han tagit körkort och ska samtidigt läsa upp några av sina gymnasiebetyg. I mars övergår praktiken till en nyintroduktionsanställning.
– Jobben hos Stena Fastigheter har betytt mycket för mig och öppnat nya dörrar när det gäller mitt framtida yrkesval. Även om jag inte har bestämt exakt vad jag vill göra har jag blivit intresserad av fastighetsbranschen – vare sig det gäller att arbeta som värd som nu eller förvaltare på lite längre sikt, säger Kosmas Koskeridis.

Ansökningarna till årets sommarjobb hos Stena Fastigheter öppnar måndagen 15 februari. Alla ungdomar i åldern 16-20 år som bor hos Stena Fastigheter har möjlighet att söka. Jobben är fördelade på tre treveckorsperioder under juni, juli och augusti.
– Förra året var det cirka 550 ungdomar som sökte de drygt 300 jobben och vi hoppas på lika stort intresse i år igen, säger Jorunn Rådberg, samordnare Relationsförvaltning®.

Ansökan görs direkt på stenafastigheter.se.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed