Content page
Kungsleden säljer fastigheter för 207 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungsleden säljer fastigheter för 207 miljoner

Stenvalvet köper i Kalmar. Kungsleden avyttrar fastigheterna Valfisken 1 i Kalmar, Pipdånen 5 och 6 i Visby samt Magneten 4 i Motala. Det totala försäljningspriset uppgår till 207 mkr. Försäljningarna innebär att Kungsleden lämnar Kalmar och Visby.

  • Fastigheten Valfisken 1 är en kontorsfastighet med en total uthyrningsbar area om 11.100 kvm belägen på Malmbrogatan 8 i centrala Kalmar. Stenvalvet förvärvar fastigheten och frånträde sker den 16 februari 2016. Fastigheten ingick I kungsledens stora köp från GE där den var en av de tio största. Har bland annat Försäkringskassan som hyresgäst. Max Hamburgare är hyresgäst i entréplanet. Fastigheten var tidigare polishus.
  • Fastigheten Pipdånen 5 och 6 har en total uthyrningsbar area om 5.300 kvm och ligger i centrala Visby. Fastigheten säljs till en privatperson och frånträde sker den 1 april 2016.
  • Fastigheten Magneten 4 i Motala är en industrifastighet i ett för Kungsleden icke-strategiskt läge. Den uthyrningsbara arean uppgår till 396 kvm.

Försäljningarna sker i tre separata transaktioner och det totala försäljningspriset uppgår till 207 mkr, vilket ger en vinst om 2 mkr.

Fastighetsvärlden Idag 2016-02-03

MER stenafastigheter.se

Comments are closed