Content page
Ica vinner och köper attraktiv mark i Arninge | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ica vinner och köper attraktiv mark i Arninge

Bygger Ica Maxi – Stänger annan butik. Det blir Ica som förvärvar och utvecklar den första av de tomter Täby kommun säljer i Arninge handelsområde. Det efter att bolaget vann markanvisningstävlingen för Tumstocken 6, om drygt 10.000 kvadratmeter byggrätt vid infarten till handelsområdet.

Området Arninge-Ullna är en expansiv del av Täby och kommer inom en 15-års period utvecklas till en levande stadsdel som erbjuder handel, service och bostäder. När området är färdigbyggt kommer det att finnas drygt 2.000 bostäder där. Ett första steg är utvecklingen av handelsområdet Arninge som kommer utgöra ett regionalt centrum för handel, service och knytpunkt för kollektivtrafik.

– Vi gläder oss åt att få vara med och utveckla Täbys nya stadsdel. Vi kommer skapa förutsättningar för en modern Ica Maxi och en hållbar mötesplats med fokus på handel och service för alla som kommer leva och verka i denna expansiva del av Täby, säger Lena Boberg, VD vid Ica Fastigheter.

Det vinnande förslaget gäller utveckling av fastigheten Tumstocken 6 om drygt 10.000 kvadratmeter handelsyta och innefattar en Maxi Ica Stormarknad, Apotek Hjärtat samt övrig service. Ica Maxi-butiken kommer att erbjuda ett brett och lokalt anpassat sortiment samt onlinehandel med Drive Thru. Parkeringen kommer att ha plats för 600 parkeringsplatser och erbjuda laddstolpar för elbilar för besökare som färdas med el-bil. I samband med att den nya Ica Maxi-butiken öppnar kommer Ica Kvantum Arninge att stängas.

Byggnaden kommer att certifieras enligt systemet Miljöbyggnad. Preliminär byggstart är hösten 2017 och beräknas vara färdigställt till hösten 2018.

Ica Fastigheter äger sedan tidigare anslutande fastighet Tumstocken 9 där Granngården är hyresgäst. Ica Fastigheters totala yta i Arninge blir därmed 18.000 kvadratmeter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-02-02

MER stenafastigheter.se

Comments are closed