Content page
SSM:s investering för dubbla skrapor: 4 miljarder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SSM:s investering för dubbla skrapor: 4 miljarder

Aktuellt med partners i storprojektet vid Telefonplan. Nyhetsbrevet berättade igår att SSM planerar att bygga två höga bostadshus vid Telefonplan i södra Stockholm, 78 respektive 58 meter höga. Nu kan vi även berätta att SSM bedömer investeringen till drygt 4 miljarder kronor. Totalt, inklusive några låghusdelar, ska det bli 1.276 bostäder och 6.000 kvm lokaler. En tredjedel vardera ska bli ägarlägenheter, bostadsrätter respektive hyresrätter och det är de förstnämnda som ska vara högst upp. Bolagets VD Mattias Roos säger till Fastighetsvärlden att man är öppna för att genomföra bygget med partners.

Tunnelbanestationen Telefonplan ska enligt planen överdäckas av SSM:s stora projekt.

Den högsta huskroppen ska, enligt planen, bli 240 meter högt. Det är tio gånger mer än den kvadratiska bredden som är 24 meter. Höghuset ligger precis bredvid dagens tunnelbanestation. På näst översta våningsplanet ska det bli en restaurang/skybar och på det översta en utsiktsplattform. Det 20 våningar lägre huset är lika brett och ligger en kort bit därifrån och är vinklat 45 grader från det högsta. Båda husen ska, enligt planen, ha en pool högst upp på taket – något av ett signum för SSM.

SSM:s mål är byggstart av 78-våningshuset runt årsskiftet 2017/18 och inflytt under 2020. Det andra höghuset har planerad byggstart ett år senare. 60 procent av lägenheterna ska vara ettor om 32 kvm och 40 procent tvåor om 42 kvm. I fastigheten ska det endast finnas plats för 200 bilar i garage men plats för hela 2.000 cyklar.

– Vårt mål är att locka de som redan bor i närområdet. Det handlar inte om att attrahera de som bor i innerstaden, säger Mattias Roos, VD vid SSM.

Försvarsmakten som sänkte den tidigare placeringen av förslaget uppges inte ha något problem med den nya platsen. Luftfartsverket hade inga större invändningar mot det tidigare förslaget. Men nya protester kan komma när det nu nya förslaget ska granskas.

Fastighetsvärlden Idag 2016-01-19

MER stenafastigheter.se

Comments are closed