Content page
Areim bakom 20 procent av Blackstones köp om 11 mdr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Areim bakom 20 procent av Blackstones köp om 11 mdr

4 stora kontorsfastigheter och 12 logistikanläggningar i Sverige. I somras gjorde amerikanska Blackstone comeback på den svenska fastighetsmarknaden genom att köpa hela norska Obligos bestånd i Sverige. Fastighetsvärlden bedömde fastighetsvärdet till cirka 9,5 miljarder kronor. Totalt ingick fastigheter i den affären för cirka 23 miljarder kronor.

Bakom Blackstones köp av de fastigheter som ingick i Sverige, Finland och Norge fanns även Areim som sedan länge har gjort ett flertal affärer ihop med den amerikanska jätten. Enligt Fastighetsvärldens källor står nya Areim Fond III för 20 procent av ägarintresset i den nordiska delen av Obligos fastighetsportfölj.

I portföljen ingår ett 40-tal fastigheter med en total area om cirka 850.000 kvadratmeter. Enligt Fastighetsvärldens bedömning ingår där fastigheter värda cirka 11–12 miljarder kronor, så Areims andel är alltså drygt 2 miljarder.

I Sverige ingår bland annat tolv terminalfastigheter (varav de flesta med PostNord som hyresgäst) och fyra större kontorsfastigheter. De sistnämnda är Lysbomben på Kungsholmen i Stockholm (Socialstyrelsen stor hyresgäst), Garnisonen i Linköping (polisen/NFC), Campus i Östersund och Waterfront i Göteborg (Ericsson).

Se lista med alla fastigheter i Sverige som ingår i affären här.

Fastighetsvärlden Idag 2016-01-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed