Content page
Rusta gör galleria-satsning hos Thon i Mirum | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rusta gör galleria-satsning hos Thon i Mirum

Under senvåren 2016 öppnar Rusta i Mirum Galleria i sydöstra Norrköping. Etableringen i Mirum blir ett fullsortimentvaruhus på 2.100 kvm och varuhuset blir kedjans första riktiga galleriaetableringen i Sverige.

Olav Thon Property har under 2015 inlett ett omfattande förändringsarbete för att bygga framtidens Mirum Galleria (tidigare känt som Hageby Centrum). Förvandlingen kommer att pågå under hela 2016 och troligen in på 2017 och betyder stora planer för gallerian.

– Vårt sortiment och koncept attraherar fler och fler kunder och vi tror mycket på Mirum och den butiksmix vi hamnar i. Norrköping är under tillväxt och de starka band vi redan har i kommunen och med Olav Thon Gruppen stärks ytterligare med etableringen i Mirum, säger Peter Jansen, etableringschef för Rusta i Norden.

Mirum Galleria ägs sedan 1 juli 2014 av Olav Thon Property (köpt från Steen & Ström) och är Norrköpings största galleria med 70-tal butiker på 45.000 kvm samt 1.500 avgiftsfria p-platser. 2015 hade gallerian 5,5 miljoner besökare och omsatte nästan 1 miljard kronor.

Thon Property är en del av Olav Thon Gruppen som äger och förvaltar totalt 107 köpcentrum i Norge och i Sverige. Thon Property AB har i dag ansvaret för det Svenska egendomsbeståndet som än så länge består av tolv köpcentrum och ett hotell.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-05

MER stenafastigheter.se

Comments are closed