Content page
Niam säljer bostäder för 1,4 mdr i Köpenhamn | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Niam säljer bostäder för 1,4 mdr i Köpenhamn

Säljer hälften av bostäderna i Danmark till Heimstaden  Niam har tecknat avtal om att sälja en bostadsportfölj bestående av 436 ägarlägenheter till Heimstaden för 1,400 miljoner danska kronor.

Portföljen omfattar cirka 44.000 kvm fördelade på nio olika fastigheter i Köpenhamnsområdet. Fastigheterna förvärvades av Niam under perioden 2012–2013.

Fastigheterna finns i Havneholmen, Sluseholmen, Teglholmen, Österbro, Örestad Syd, Valby och Söborg. Total bostadsyta är 44.396 kvm (inga vakanser) och bruttohyran uppgår till ca 68,5 miljoner danska kronor.

Johan Bergman, VD på Niam:

– Vi är glada över att ingå detta avtal med en stark köpare. Vi investerade i Köpenhamns bostadsmarknad vid ett gynnsamt tillfälle och försäljningen ger en attraktiv avkastning till våra investerare. Vi har emellertid en fortsatt positiv syn på den danska marknaden och efter försäljningen äger vi fortfarande cirka 400 bostäder i Köpenhamnsområdet.

Patrik Hall, VD vid Heimstaden:

– Portföljen utgör en unik möjlighet till att kraftfullt utöka Heimstadens bostadsbestånd i centrala Köpenhamn och vi ser fram emot att kunna vidareutveckla både fastigheterna och vår danska verksamhet de kommande åren. Fastigheterna är belägna i eftertraktade bostadsområden och ofta med direkt närhet till hav.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-04

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed