Content page
NP3 utökar med 50 miljoner i Gävle | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NP3 utökar med 50 miljoner i Gävle

Nelvig: ”Vi ser överlag en väldigt positiv trend i Gävle”. NP3 Fastigheter har i två separata affärer förvärvat två fastigheter i Gävle med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 51 miljoner kronor. Fastigheternas totala yta ligger på 9.154 kvadratmeter och det årliga hyresvärdet på nära 5,2 MSEK.

Fastigheten Brynäs 32:3 om 2.575 kvadratmeter har ett underliggande fastighetsvärde om 22 MSEK och ett hyresvärde på årsbasis om nära 1,9 MSEK. Fastigheten är fullt uthyrd och största hyresgäst är ThorenGruppen – ett norrländskt familjeägt företag som arbetar med utbildning och kompetensutveckling över hela Sverige. Inom koncernen finns företags- och vuxenutbildning samt 27 stycken gymnasieskolor. ThorenGruppen står för över 70 procent av hyresvärdet och hyresavtalet sträcker sig till 31 december 2022. 

Fastigheten Sörby Urfjäll 37:1 om 6.579 kvadratmeter med ett underliggande fastighetsvärde om 29 MSEK ligger i ett område där NP3 är en av de största fastighetsägarna. Fastigheten har tio hyresgäster och hyresvärdet ligger på cirka 3,3 MSEK. Fastigheten har en mindre vakans.

– Dessa två affärer förbättrar den redan låga vakansgraden i Gävle då förvärven i princip är fullt uthyrda. Dessutom har de stora avtalen långa löptider och förbättrar därmed durationstiden i marknadsområdet. Vi ser överlag en väldigt positiv trend i Gävle där bland annat Axfood och Migrationsverket nyligen förlängt sina avtal, säger Andreas Nelvig, VD NP3 Fastigheter.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-30

MER stenafastigheter.se

Comments are closed