Content page
Wallenstam i flera mindre affärer om totalt 310 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wallenstam i flera mindre affärer om totalt 310 miljoner

Under fjärde kvartalet 2015 har Wallenstam genomfört ett antal mindre fastighetsaffärer utöver de som hittills har kommunicerats. Fem fastigheter har sålts, varav fyra till bostadsrättsföreningar bildade av hyresgästerna, för ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 274,5 Mkr och en uthyrningsbar yta om 6.170 kvadratmeter.

Utöver det har en fastighet som avser mark för Wallenstams pågående nyproduktion Tavernan i Järfälla (Järfälla Barkarby 2:44) förvärvats för 36,6 Mkr

– Genomförda affärer ger oss goda möjligheter för en fortsatt offensiv nyproduktion av bostäder. Vi är idag involverade i flera större stadsutvecklingsprojekt både i Göteborg och Stockholm, planerade och pågående nyproduktioner som framöver kommer att tillföra nya hem, något det finns ett enormt behov av på våra marknader, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam AB.

De fastigheter som Wallenstam har sålt är fyra i Göteborg, Gårda 69:3 och 4 (Norra Gubberogatan 5 och 7, både ingick i bytesaffären med Rikshem 2013, läs mer här), Kålltorp 37:10 (Solrosgatan 6) och Masthugget 10:19 (Andra Långgatan 27) samt fastigheten Europa 10 i Stockholm. Den sistnämnda har adresserna Köpmansgatan 2 och Köpmanstorget 10 i Gamla stan. Den innehåller 373 kvm bostäder (11 lägenheter) och 46 kvm lokaler.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-29

MER stenafastigheter.se

Comments are closed