Content page
Tufft slag mot Skanskas planerade höghus | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tufft slag mot Skanskas planerade höghus

Domstol stoppar projektet – Fjärde bakslaget för högre 08-byggnader. Skanskas planer på höghuset Stockholm One i Hammarby Sjöstad, nära Gullmarsplan, stoppas överraskande av sista instans, Mark- och miljööverdomstolen. Skanska är redan igång och bygger några lägre kontorshus i området och Stockholm One, med 28 våningar och totalt 33.000 kvm lokaler, skulle bli Skanskas juvel i projektet Stockholm New som totalt summerar 100.000 kvm lokaler. Enligt uppgift till FV var Skanska redo att påbörja höghusbygget 2016.

Det är grannen Fortum som fått gehör för sitt överklagande, avslöjar Mitti. Tidigare har både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen ställt sig på Stockholms Stads och Skanskas sida.

Mark- och miljööverdomstolen upphäver detaljplanen och i domen, som Fastighetsvärlden tagit del av framgår att staden var villig att sänka byggnadshöjden från 121 meter till 108 meter men utan de inskränkningar som Fortum krävde avseende luftintag med mera.

Det är fjärde gången på några få år som ett planerat höghus i Stockholm får käppar i hjulet i ett sent läge. Oscar Properties har för Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden problem med bland annat just Fortum. Samma Oscar Properties har i Hagastaden fått problem med Luftfartsverket. Vid Telefonplan fick SSM problem med Försvarsmakten. SSM måste enligt uppgift flytta sitt projekt en kort sträcka för att kunna förverkliga det. Stockholms stad som lovat att inom kort erbjuda en ersättningstomt har inte, enligt FVs källor, gjort det ännu.

Fastighetsvärlden 2015-12-23

MER stenafastigheter.se

Comments are closed